Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

19 januari

Vorige week leek het erop dat Rosan eigenlijk iets beter werd, ze was meer wakker en had minder morfine nodig. Ook hoest ze uitzichzelf krachtig op, zodat ze geen zuurstof meer nodig heeft.
Toch is het na weekend wel behoorlijk omgeslagen, Rosan kreeg namelijk steeds meer pijn. Rosan heeft vooral pijn tijdens de verzorging, maar nu kreeg ze ook s'nachts pijn zonder aanleiding. Ze begint dan erg te huilen en dit gaat je dan door merg en been. Dit was ook niet ons uitgangspunt, ons doel is dat Rosan zo comfortabel mogelijk moet zijn.

Gelukkig is na enig overleg Rosan gister met een morfinepomp gestart. Ze krijgt nu continu morfine, maar we kunnen ook een bolus geven voor de verzorging aan. We merken dat Rosan een stuk rustiger is, en dat de verzorging makkelijker gaat.

Rosan kreeg nog steeds sondevoeding, maar na het weekend spuugt ze dit er allemaal uit. We bleven steeds proberen het te geven, maar ze verdraagd het niet meer helaas. Ze krijgt nu alleen nog de noodzakelijke medicijnen door de sonde en ORS. Zo komt er in ieder geval nog wat vocht binnen, helemaal niets geven gaat ook tegen je gevoel in.

Verder gaat het allemaal z'n gangetje, het wordt wel zwaarder als je weer een stapje terug moet doen, maar het hakt er bij ons ook behoorlijk in als je de berichten van Rosan haar lotgenootjes leest...wat is het toch een vreselijke ***ziekte!

7 opmerkingen:

 1. pfffff een dikke kus voor jullie, weet niets te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Brenda en Romke,
  We denken veel aan Rosan en jullie.
  Wel fijn dat Rosan een stuk rustiger is door de morfinepomp ,
  jullie zijn lief voor haar ,en doen alles wat je kunt .
  Meer kan je niet doen ....
  Zachte knuffel voor Rosan
  veel liefs
  Sonja en Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veeel liefs en knuffels en heel maar dan ook heeel veel sterkte!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is alsof wij ons eigen verhaal lezen. Heel veel sterkte voor deze o zo moeilijke periode in jullie leven.
  Fam Pijpker *Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Brenda en Romke,
  Onze gedachten zijn bij jullie, knuffel je kleine dappere meid nu het nog kan.
  Liefs Bennie,Corrine,Niels en Debora**

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve Romke en Brenda
  wij denken heel veel aan jullie, en hebben veel bewondering voor jullie. het is moeilijk om de juiste woorden te zeggen! maar wensen jullie heel veel sterkte liefs en kracht
  Ties en Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Belle moest vandaag heel hard huilen, ze vind het zo moeilijk wat er allemaal met Rosan gebeurd, ze begrijpt ook nog niet alles.Moest haar weer een dikke knuffel geven van haar!

  BeantwoordenVerwijderen