Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

Woensdag 1 december

Na gister weer omhoog te zijn gegaan met de morfine werd het wel weer een stuk beter. Het probleem alleen tot hoever ga je omhoog en kan Rosan dit aan. Morfine werk namelijk ook op de ademhaling, en afgelopen nacht bleek dat dan ook. Ze is waarschijnlijk eindelijk even ontspannen geweest, en daardoor ging alles naar beneden. Maar goed wel even paniek en bloed prikken, hieruit bleek dat de zuurstofopname ook iets minder was. De morfine is even uitgezet, en vanochtend weer herstart in een iets lagere dosering, hier doet Rosan het goed op tot nu toe.

Rosan heeft gisteravond ook een nieuw bed gekregen, een volwassen bed. We kunnen nu veel beter bij haar om te knuffelen,verzorgen, en je kunt nu op dezelfde hoogte naast haar liggen. Zo heb je ook weer beter kontakt met haar, je kunt al merken dat dit haar goed doet, en ons dan natuurlijk ook.

Het bloed is geprikt en hieruit blijkt dat de waarden omhoog zijn gegaan....maar goed dit zou wel erg snel zijn volgens de arts en  ze dachten dat het lab het bloed  niet helemaal goed bepaald heeft en daardoor is het weer overgeprikt. Vanmiddag hebben we ook nog een gesprek met de arts en dan zullen de bloeduitslagen wel binnen zijn, dus WORDT VERVOLGD.

Net gesprek gehad met de arts, Rosan is uit de aplastische fase! Haar bloedwaarden zijn goed gestegen, en direct al zo hoog dat ze het bijna niet kunnen geloven!!! Morgen willen ze nogmaals bloed afnemen om te kijken of dit zo blijft, en als dit zo is gaan ze overleggen of de 2e kuur misschien al gegeven kan worden.
Verder liggen we nu in isolatie...Rosan heeft het rhinovirus, dit is een verkoudheidsvirus die erg besmettelijk is. Ze willen natuurlijk niet dat de rest van de afdeling dit ook krijgt, dus mogen we beperkt van de kamer, handen wassen etc. FIJN kon er ook nog wel bij. Dus mocht je verkouden zijn, kom hier niet!

Rosan in haar GROTE bed

3 opmerkingen:

 1. Hi,
  Wat een nieuws vandaag weer. Hopelijk zijn de waarden morgen ook nog steeds zo goed, dan heeft Rosan de artsen mooi beet. Ze is een vechtertje! Ook succes met dat nare virus. Liefs Arjan en Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Romke en Brenda,

  2 1/2 week terug bericht gekregen via m'n moeder wat jullie is overkomen met jullie kleine meisje, maar het is nog steeds niet te bevatten.
  Goed om te lezen dat Rosan zo vecht om te herstellen van de eerste kuur.
  Wij wensen jullie en jullie familie veel sterkte, energie en bovenal gezondheid.

  Groet,

  Arend, Linda David en Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Brenda en Romke,
  je gelooft het allemaal niet
  hoe gaat het met jullie zelf, wisselen jullie elkaar af?
  en zondag sinterklaasfeest.
  voor jullie heeft dat een heel andere lading
  we denken aan jullie.
  veel liefs en een knuffel voor Rosan.
  Rika en Benny

  BeantwoordenVerwijderen