Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

27 april

Gisteren is de zware, hoge dosis chemo kuur begonnen. Voor dat deze gestart kon worden hebben ze nog allemaal kweken, en veel bloed afgenomen om er zeker van te zijn dat Rosan al niet ergens een schimmel, bacterie, oid heeft. Daarna is 1 vap aangeprikt, en zijn ze begonnen. Rosan krijgt 3 verschillende middelen, 2 daarvan lopen 4x 24 uur en de derde loopt 3x een half uurtje..maar deze hakt er wel in omdat dit middel het hele beenmerg uitschakeld. Daarvoor liggen we ook in beschermde isolatie, en in een kamer met sluis en goede afzuiging. We mogen wel bezoek ontvangen, maar deze mag niet verkouden of ziek zijn net als anders zeg maar. Alleen bij binnenkomst handen wassen in de sluis.
Verder krijgt Rosan er een heleboel medicijnen bij, dit allemaal ter voorkoming van. Volgende week dinsdag gaat ze haar stamcellen terug krijgen.

Rosan moet even weer wennen aan het ziekenhuis leven, ze kan nog niet echt haar draai vinden. Ze wil veel bij je op schoot en kan zich niet echt zelf vermaken. Je ziet Rosan veranderen en er weer zieker uitzien, maar vandaag is dat niet erger als gister. De oncoloog is nog wel tevreden, maar kan het beloop verder ook niet voorspellen. Rosan gaat behoorlijk ziek worden, en zal lang in haar dip blijven maar goed het is per dag bekijken en afwachten.

En wat ook nog niet gebeurd is, we kunnen zelf natuurlijk ook ziek worden. Romke heeft vannacht buikgriep gekregen....dus die is thuis aan het bijslapen en uitzieken.

2 opmerkingen:

 1. Lieve Brenda en Romke ,de laatste kuur is begonnen. We wensen Rosan alle kracht toe om zich hier ook weer door heen te kunnen slaan.
  en voor jullie , sterkte , en leef maar bij de dag , voor Romke Beterschap
  groetjes Sonja en Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve romke brenda en rosan,
  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe om door deze zware kuur heen te vechten!!!!!!
  En romke beterschap.......
  Dikke knuffel diana en de meiden

  BeantwoordenVerwijderen