Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

14 maart

Zaternacht heeft Rosan koorts gekregen, 38.9 gelukkig zakte hij na een paracetamol. Ze had ook last van bloedneuzen door het tekort aan bloedplaatjes.  Maar goed toch bellen met het ziekenhuis en we konden gelukkig gelijk op de afdeling terecht..normaal gesproken moet je via de spoedopvang.

Op de afdeling werd de vap aangeprikt, bloedafgenomen, controles gedaan. Rosan was op zich nog goed te spreken, eigenlijk werd ze daarna wat minder en heeft toen een poos geslapen. De ontstekingswaarde in het bloed was aan de hoge kant, dus beginnen met antibiotica...verder was haar HB nog wel goed, er was nog 1 bloedplaatje, en de leuco's nog steeds 0,1 dus nog in de dip. Rosan kreeg een bloedplaatjestransfusie en wat extra vocht, en daar knapte ze s'middags toen wel van op. En eigenlijk is dat zo gebleven, ze heeft geen koorts meer gehad, moet wel nog hoesten en heeft daarbij last van haar slijmvliezen..

Vanochtend bloed geprikt, en ja hoor al weer leuco's van 0,6! Dus Rosan klimpt weer uit haar dip, woensdag wordt er nog een keer bloed geprikt en als ze dan koortsvrij blijft mogen we naar huis!

Nog een klein detail, ze had vanmorgen weer een snotneus, dus er moest een kweek worden afgenomen.
Deze is nog niet bekend, maar zo lang liggen we uit voorzorg weer in isolatie..We hebben geen internet op de kamer, dus ik zit nu illegaal in de ouderkamer te typen..hahaha echt bizar het netwerk hier.

Verder is er nog geen operatiedatum bekend.

1 opmerking:

  1. Lieve Romke Brenda , Julllie raken al thuis in het ziekenhuis, we hopen dat Rosan weer snel herstelt, en nog weer even met jullie naar huis kan om aan te sterken voor de operatie .
    groetjes Sonja en Mark

    BeantwoordenVerwijderen