Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

14 januari

Vandaag weer naar de poli geweest om bloed te prikken. De uitslagen waren supergoed en Rosan is daarmee weer klaar voor de volgende kuur. Verder werd ze nog gemeten en gewogen. Het gewicht blijft mooi stabiel (ondanks het gespuug) en ze was zelfs weer een halve centimeter in lengte gegroeid dus alles gaat gewoon door. We moeten dan maandagmorgen weer worden opgenomen voor de vierde kuur. In het begin knapte ze op van de chemo, maar nu weet je dat je weer even een stapje terug moet doen. Rosan heeft helemaal geen last gehad van afgelopen weekend, echt onvoorstelbaar hoe flexibel kinderen zijn. Ze is heerlijk vrolijk, heel druk aan het kletsen en spelen dus daar genieten we volop van. Ook komen we deze week weer even aan ons zelf toe, Romke en ik gaan zelfs vanavond  uit eten.......

Gisteren hebben we een intakegesprek gehad van Visio (experticecentrum voor blinden en slechtzienden). Er was ook een praktijkbegeleidster mee die ons gaat begeleiden. Het is goed dat ze zijn langsgeweest, je weet nu waar je met je vragen terecht kunt, en ze zijn er voor Rosan. Haar ontwikkeling zal toch anders gaan, en daar hebben we hulp bij nodig. Toch maakt het nu wel echt, en ik moet nog leren uitspreken "Rosan is blind", vaak zeg ik "ze ziet niets". We moeten het ook zeggen tegen mensen omdat je het ook niet aan haar kunt zien..en dat maakt het ook wel moeilijk.

We gaan nu nog lekker genieten van het thuis zijn, en dan vol goede moed de volgende kuur in en dan hopelijk weer snel naar huis. Volgens de berekeningen van de oncoloog zit Rosan met haar verjaardag nog net niet in haar dip...laten we het hopen!

1 opmerking:

 1. Hoi Brenda en Romke .
  Jullie Rosan is echt een sterk grietje , hoe dapper ze alle vervelende dingen ondergaat , terwijl je het niet aan haar uit kan leggen omdat ze daarvoor te klein is . en hoe snel ze dan ook weer vrolijk kan zijn .Gelukkig maar , want het is toch een heavy traject wat jullie met haar afleggen ,en je hebt echt momenten nodig om even bij te tanken voor de volgende stap in de behandeling .Nu is het even fijn met haar , heeeeeeeeeerlijk , ik hoef niet te zeggen geniet ervan want dat doen jullie wel.
  Dat Rosan niet meer kan zien is vreselijk , Maar ergens in dat koppie zit het beeld van jullie wel opgeslagen , en het is goed dat jullie hierin begeleid worden door mensen die hier ervaren in zijn .
  Geniet van jullie etentje !
  Knuffel voor Rosan
  Groetjes Somnja en Mark

  BeantwoordenVerwijderen