Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

29 december

Aan het eind van de middag kwam eindelijk de oncoloog langs met de verlossende woorden HET BEENMERG IS SCHOON!!!! jeetje wat een geluk. We hadden hier wel opgehoopt, maar goed 2 weken geleden zei ik nog kan het wel nu al na 2 kuren??? Maar goed het kan! Weer een stap verder..
Het gaat nu als volgt...de kuur is morgen om 17 uur klaar en dan mogen we naar huis. Aan de hand van de bloeduitslagen van morgen moeten we volgende week maandag nog naar de poli voor bloed prikken. We worden donderdagavond 6 januari weer verwacht op de afdeling en dan aan de hand van Rosan haar bloedwaarden word vrijdags de lieslijn ingebracht om zaterdag met het oogsten van de stamcellen te beginnen. Ze filteren dan het bloed via een soort dialyse apparaat, dit kan 1x per dag en duurt ongeveer 4 uur. Het kan in 1 dag klaar zijn, maar zou ook goed 3 dagen kunnen duren. Ze moeten genoeg stamcellen hebben voor de 7e kuur, dit is een soort van allesvernietigende kuur om alle minuscule cellen te laten verdwijnen en dus ook de goede. Ze krijgt dan haar eigen cellen weer terug om er weer boven op te komen.

Verder gaat het redelijk goed met Rosan, ze spuugt aldoor wel dus ze ligt weer aan de sondevoeding en drinkt niets meer zelf. Ze is best wel vrolijk en heeft vanmiddag gezellig met Emma en Maureen gespeelt, todat ze weer ging spugen...maar goed dat hoort ook bij deze kuur.

4 opmerkingen:

 1. Lieve Brenda en Romke
  Wat hardstikke fijn , yes , rosan haar beenmerg is schoon , dat is echt positief !!!
  Wat een leuke foto om haar zo te zien spelen.
  En haar eerste oud en nieuw is ze dus fijn met jullie thuis .
  Groetjes en een knuffel voor Rosan
  Sonja en Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een SUPER goed nieuws (daar krijg ik spontaan kippenvel van)! Dit is wat we allemaal wilden horen vandaag. Wat zullen jullie wederom in spanning hebben gezeten, zeg. Maar met deze wetenschap weet je dat het weer een stap voorwaarts is. Die kleine meid van jullie doet het zo goed. En wat een gezellige boel met Emma en Maureen in het bedje. Zo te zien heeft ze wel zin om te spelen. Geef haar maar een dikke knuffel van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Romke & Brenda
  wat een geweldig bericht, dat haar beenmerg schoon is.en dat jullie vandaag weer naar huis mogen met elkaar.Hopelijk knapt Rosan snel weer wat op na de kuur. we wensen jullie en hele goede jaarwisseling toe.
  groetjes en liefs van Ties & Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Romke & Brenda,
  Wat geweldig dat het beenmerg schoon is!
  Rosan is een toppertje. We wensen jullie een hele goede jaarwisseling toe.
  Groetjes Gjalt en Bregtje.

  BeantwoordenVerwijderen