Rosan

Rosan
zaterdag 13 november

Woensdag 24 november

Vandaag gesprek met de oncoloog gehad, en de "plaatjes" bekeken. Met plaatjes bedoel ik de ct-scan en mibg-scan. Nou hier werden we niet vrolijk van, de primaire tumor loopt van haar linker nier naar de lever, die dus rechts ligt. Ook zie je achter bij haar rug een grote vlek en achter haar oogkas. Verder zie je dat haast al haar botjes zijn aangetast, jeetje wat veel...en wat moet ze daar ook een pijn aan hebben. Het is verder een duidelijk verhaal, de chemo lijkt aan te slaan, dat zien ze in het bloed. Maar of de tumoren slinken, dat gaan ze pas na de 2e chemo bekijken dmv een scan. Ze zijn vandaag begonnen met dexametason (ontstekingsremmer) hiermee willen ze proberen het vocht  wat om de tumor achter haar oogkas zit te laten verdwijnen zodat er minder druk ontstaat en Rosan zo haar zicht weer terug krijgt.
Verder hebben we het nog over het naar huis gaan, hier is eerst geen sprake van, Rosan is nog te ziek. Maar mocht ze wel weer iets beter zijn, mag ze ook gewoon met sondevoeding naar huis. Ik verwacht niet dat ze voor de 2e kuur thuiskomt, maar goed je weet maar nooit. Rosan krijgt zware kuren, dit komt ook omdat ze een moeilijke tumor heeft, hij goeit ontzettend snel en woekert in haar hele lichaam. Dus tussendoor een ic-opname, hoge koorts etc moeten we niet van opkijken. Het was een goed gesprek, maar je wordt wel even weer met de neus op de feiten gedrukt.....als je Rosan namelijk zo ziet liggen ziet ze er niet ziek uit. Vanmiddag was ze al weer even vrolijk, vooral als je met muziek iets doet, of zingt.

1 opmerking:

  1. Wat goed, deze blog. Je kunt dan even van je af schrijven. En dingen vastleggen. We denken veel aan jullie.
    Zing maar veel liedjes en geniet van de vrolijke momenten. En gewoon de artsen en verpleegsters aan de lurven grijpen, laat je niks wijsmaken en ga op je gevoel af daarmee. Veel sterkte! En een dikke dikke knuffel voor Rosan. groetjes Simon en Martijje

    BeantwoordenVerwijderen